دست‌نوشته‌های کمیل

بایگانی

بررسی و تحلیل

جمعه, ۱۸ آذر ۱۴۰۱، ۰۱:۲۵ ب.ظ

بسم الله الرحمن الرحیم

چگونه بررسی کنیم که در تحلیل دچار خطا نشویم؟!

🔰 به این سه واقعه و روایت دقت کنید:

 1-حضرت زهرا میفرمایند: بهترین چیزی که برای زن سعادت‌بخش و مفید می‌باشد، آن است که مردی را نبیند و هیچ مرد نامحرمی نیز او را نبیند.(احقاق الحقّ: ج 25، ص 350، اعیان الشّیعة: ج 1، ص 322)

2- سهل بن سعد ساعدی می گوید: هنگامی که کلاه خُود پیامبر خدا(ص) شکست و چهره وی به خون نشست و دندان رباعی ایشان نیز شکست و زمانی که علی(ع) با سپر، آب می آورد، فاطمه(ع) بدان جا آمد و از چهره ایشان خون را می شست. وقتی فاطمه(ع) مشاهده کرد که خون بر چهره بیشتر می شود، حصیری را برداشت و سوزاند و این سوزانده را به زخم پیامبر خدا(ص) چسباند و پس از آن، خون فرو نشست.( بحارالانوار، ج 20، ص 31؛ سیره بن هشام، ج 3، ص 106)

3-حضرت فاطمه (س) چون عمر را آتش به دست دید فرمود: آمده ای که خانه مرا آتش بزنی؟ وی گفت: آری، مگر اینکه با امت در بیعت با خلیفه اول همراه شوید؛ صدیقه کبری (س) پشت در آمد و فرمود: بدتر از شما ندیده ام! جنازه رسول خدا (ص) را روی دست ما نهاده و خلافت را بدون مشورت با ما، میان خود تقسیم کرده اید؟!(تاریخ طبری: 2/ 443)

🔸 سه گزاره که در ظاهر با هم در تضاد و تناقض هستند و همین امر باعث میشود اگر مورد موشکافی و مداقه قرار نگیرد در تحلیل دچار خطا و اشتباه میشویم.

🔻 سوال:

🔸 اگر حضرت زهرا (س) فرمودند و معتقد هستند که بهترین گزاره برای یک زن این است که هیچ مردی او را نبیند و او نیز هیچ مردی را نبیند! پس چرا ایشان در جنگ احد پرستاری میکردند؟! یا در واقعه دفاع از امیرالمومنین علی علیه السلام آنگونه در مقابل بسیاری از مردان، قد علم کردند؟!!

یک رهبرِ به تمام معنا

🔰 وقتی ما با نگاهی جامع نگرانه و منظومه ای به کنش ها و واکنش های صدیقه کبری سلام الله علیها مینگریم، هیچ تضاد و اختلافی در قول و عمل از ایشان در مبنای مبانی تفکر اسلامی نمیبینیم.

🔹 در سیره عملی حضرت زهرا سلام الله علیها زن از یکسو به عنوان مربی و پرورش دهنده انسان در درون خانواده( خانواده به عنوان مهمترین هسته جامعه انسانی) شناخته میشود و از سوی دیگر به عنوان یک فعال اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تعریف میگردد و برای هر حوزه بر اساس اقتضائات زمان و مکان شرح وظیفه ای تعریف میگردد.

🔸 در زمان صلح و امنیت، جایگاه زن در درون خانه و متمرکز بر امور تربیتی، پرورشی و آرامش بخشی افراد خانواده تعریف میگردد.

🔸 در زمان ضرورتِ جهاد تبیین، در جامعه حضوری فعال و موثر پیدا میکند.

🔸 در هنگامه نبرد، همراه با تشکل های زنانه، به پشتیبانی از جبهه حق اقدام میکند.

🔸 و در زمانی که ولایت تنهاست، یک تنه بر علیه غصب کنندگانِ حقِ امامِ زمان قیام میکند و در قالب یک رهبرِ سیاسی در جامعه فعال میشود.

🔹 زن در سیره حضرت زهرا سلام الله علیها، یعنی یک ولایتمدارِ زمان شناس که در هر برهه ای بر مبنای بصیرت و آگاهی خود میداند چه وظیفه ای دارد و چه اقدامی را باید انجام دهد.

🔹 زن در سیره صدیقه کبری سلام الله علیها، یک انسان منفعل، درجه دو، خانه نشین و خنثی نیست؛ بلکه زن مصدرِ پرورش و رشد جامعه به حساب می آید که میتواند در تحولات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی جامعه خود اثرگذاری پویا و رو به پیشرفتی داشته باشد.

🔹 چگونه باید به این سوال پاسخ دهیم؟ ان شاالله در پست های آتی این سوال را مورد بررسی قرار میدهیم

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۹/۱۸
داود احمدپور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی