شهیدانه باش تا ....
بسم الله الرحمن الرحیم
سه گام برای شهید شدن
✍️شهادت از منظر سردار سلیمانی جلوه دیگری داشت. او معتقد بود حتماً باید شهید شد و کلید شهید بودن در آخرت را «شهید بودن در دنیا» میدانست. او میگفت شهیدان زرنگترین آدمها هستند و تا زنده بود به حال آنان غبطه میخورد. هیچ چیز به اندازه دریافت خبر شهادت یک شهید او را به هم نمیریخت و بیتاب نمیکرد. گریههای او در فراق شهدا ممتد و آنی بود. او پیکر، تابوت و قبور شهدا را با اشتیاقی خاص و بسیار عاشقانه میبوئید و میبوسید و چهره بر آنها میگذاشت.
از نظر او برای شهید شدن باید سه اتفاق در انسان بیفتد: یکی اصلاح جدی رابطه فرد با خدا از طریق ترک گناه و انجام مداوم و توأم با توجه مستحبات، انس با قرآن، خواندن ادعیه و زیارت. او اینها را راه اصلاح رابطه بنده با خداوند متعال میدانست.
اتفاق دوم اصلاح رابطه انسان با خود است. او این را از طریق «جهاد دائمی» و «تلاش شبانهروزی» در مسیر انجام وظایف محوله میدانست و معتقد بود فرد برای اینکه لیاقت شهادت پیدا کند، باید به جایی برسد که حتی لحظهای را هم به غفلت و بیکاری نگذراند. از این رو ساعت کار شهید همواره پس از فریضه صبح شروع میشد و تا ساعتی پس از فریضه عشاء استمرار پیدا میکرد و در کل این ساعات بهجز زمانی که برای فریضه ظهر و عصر و ناهار صرف میشد، به کار میپرداخت و با روحیهای جهادی امور محول به خود را پیگیری میکرد.
اتفاق سوم اصلاح رابطه انسان با مردم است. از منظر شهید هیچ چیزی به اندازه خاکساری در برابر مردم گرفتار و انجام کار برای آنان خداوند متعال را خشنود نمیکند و هیچ چیز به اندازه بیتوجهی به وضع گرفتاران، خداوند را به غضب نمیآورد. از این رو او در طول دوره مسئولیت نظامی خود از آنچه در جامعه میگذشت، باخبر و همواره در میدان عمل حاضر بود و با آنکه تمکن مالی چندانی نداشت، اما هر چه را که داشت نثار مردم میکرد./