دست‌نوشته‌های کمیل

بایگانی

تا عید غدیر عید الاکبر 4

شنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱، ۰۷:۳۵ ق.ظ

بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از نکات مهم که پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در خطبه ی غدیر به طور غیر مستقیم تذکر می دهند این عبارت است :

"وَ الْمُوَالِی عَلَى طَاعَتِهِ وَ النَّاهِی عَنْ مَعْصِیَتِه"

یعنی مردم را در اطاعت خدا سرپرست است و بدان  تشویق می کند و از معصیت پروردگار نهی می نماید .

تشویق بر طاعت و نهی از معصیت به سه طریق امکان پذیر است : 1)تقریر 2) زبان 3) عمل

تقریر عبارت است از اینکه اگر عملی نزد ایشان انجام شد ، ایشان با سکوت یا چهره خود آن عمل را تایید می کنند. نکته ظریف این عبارت این است که حضرت نه تنها خود عامل به طاعت خدا و ترک معصیت اوست، بلکه مردم را سرپرستی می کند . یعنی مردم را در طاعت خدا و ترک معصیت او رهبری و هدایت می کند .

انسان مومن با تبعیت از مولایش امیر مومنان علیه السلام باید نه تنها انسان و متقی و پرهیزگار باشد و از پلیدی ها و زشتی ها دوری کند، بلکه باید مردم را به این صراط مستقیم هدایت کند و این روش جز با تبلیغ و رساندن پیام اسلام ممکن نیست.

این است که خود انسان خوبی باشیم و گناه نکنیم؛ بلکه می فرماید مردم را به سوی نیکی ها و ترک معصیتها هدایت کنید.

. در کنار امور تبلیغی، اگر دفاع از حریم ولایت به ویژه ساحت مقدس امام عصر علیه السلام سر لوحه کار ما باشد ، به واسطه این عمل ، توصیه های ما نفوذ بیشتری در طرف مقابل ایجاد می کند. چرا که فریاد رسی امام عصر علیه السلام از اوجب واجبات می باشد

این ولایت و سرپرستی در سه رِنج  قابل اعمال است: قول و فعل و تقریر. در جهان تقریر باید گفت که تایید یار و عملی در حضور امام در غیر زمان تغیر ملاک است . یعنی اگر شخصی در غیر زمان تقیه عملی در حضور امام انجام داد و امام با سکوت خود آن را تایید ، و یا با چهره غضبناک آن عمل را رد کردند این فعل امام تقریر نام دارد که حجت است. افعال معصوم در هر سه مورد (قول و فعل و تقریر ) با هم برابر است.

این عبارت بالاتر از این است که خود انسان خوبی باشیم و گناه نکنیم؛ بلکه می فرماید مردم را به سوی نیکی ها و ترک معصیتها هدایت کنید. از این عبارت پر معنا نتیجه خواهیم گرفت که اسلام یعنی تبلیغ. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم در خطابه، در بسیاری از موارد به طور غیر مستقیم ابلاغ پیام نموده اند .

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۲/۲۴
داود احمدپور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی