برادر احمد 66
بسم الله الرحمن الرحیم
نیمه فروردین 1332 – سالروز تولد جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان(2)
ا▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
🌴 حاج احمد
مهرماه سال ۶۰، همراه با محمدابراهیم همت و محمود شهبازی، برای انجام فریضه حج راهی سرزمین وحی شد. در دیماه همین سال و در شب سالروز بعثت رسول اکرم (ص)، عملیات سرنوشتساز محمد رسول الله (ص) را همراه با شهید همت از دو محور مریوان و پاوه رهبری کرد؛ این عملیات مقدمه تاسیس تیپ ۲۷ به شمار میرود. سپس از طرف فرماندهی کل سپاه ماموریت یافت تا در جبهههای جنوب حضور پیدا کند و یگان رزمی استان تهران را تشکیل داده و فرماندهی کند؛ تیپ ۲۷محمد رسولالله (ص) را.
🎋 تیپ همیشه پیروز
حاج احمد متوسلیان و رزمندگان تیپ تازه تاسیس او، در شب دوم فروردین سال ۶۰، در محور دشتعباس (چنانه) و در قالب عملیات "فتحالمبین"، وارد عرصه پیکار شدند و در این عملیات موفق، نقش اساسی ایفا کردند. پس از مدتی کوتاه، اجرای عملیات "بیتالمقدس" در دستور کار یگانهای رزمی قرار گرفت. متوسلیان، علاوه بر حضور در تمامی ماموریتهای شناسایی، پس از آغاز عملیات در شب دهم اردیبهشتماه، با تحمل جراحتی سنگین، فرماندهی رزمندگان اسلام را تا پایان ۲۳ روز مقاومت و رزمآوری دلاورانه و در نهایت فتح خرمشهر ادامه داد. در پی آزادسازی شهر خون، احمد به همراه دیگر سرداران فاتح، به دیدار فرمانده کل قوا، حضرت امام خمینی (ره) رفته و مورد تفقد خاص ایشان قرار گرفت.
☘️ سوریه
پس از تهاجم رژیم صهیونیستی به لبنان در تاریخ ۱۵ خرداد و درخواست رئیسجمهور این کشور از سران کشورهای اسلامی، مبنی بر ارسال کمکهای نظامی، دارویی و غذایی و بعد از ارائه گزارش هیئت بلندپایه اعزامی شورای دفاع به سوریه در مورد لزوم نیازمندی لبنان به امدادرسانی و تایید شورا، همراه با اولین گروه از نیروهای اعزامی، در 21 خرداد ۱۳۶۱، تهران را به مقصد دمشق ترک گفت. به محض استقرار در پادگان زَبَدانی سوریه، به برگزاری جلسات متعدد با سران عالیرتبه نظامی این کشور، تشکیل تیمهای متعدد اطلاعات و شناسایی با حضور فعال خود ایشان، ترسیم وضعیت ترتیب نیروی ارتش اسرائیل براساس گزارشهای تیمهای اطلاعاتی، طراحی استراتژی نبرد با اسرائیل بر اساس اطلاعات جمعآوری شده و فراهم ساختن مقدمات آموزش انقلابیون لبنانی، همت گمارد.
🌼 راه قدس
از آنجایی که به محض انعکاس خبر ورود قوای محمد رسولالله(ص) به دمشق، صهیونیستها آتشبسی یکجانبه را اعلام کردند و از طرفی مقامات نظامی سوریه، عزم جدیای برای جنگیدن با
صهیونیستها نداشتند، لذا حاج احمد در چهارم تیر به ایران بازگشت؛ پس از آنکه فرماندهان عالی رتبه نظامی کشور و گزارشهای خود از شرایط نیروهای قوای محمد رسولالله(ص) را به حضرت امام تقدیم نمودند، امام(ره) که به نیت اسرائیل از حمله به لبنان (که دور کردن ذهن تهران از جبهههای جنگ و مشغول داشتن آن به جبهه نبرد با اسرائیل بود) پی برده بودند، دستور بازگشت رزمندگان بلاتکلیف را صادر کردند.
🌸 نزدیک افق
حاج احمد پس از بازگشت به سوریه و ابلاغ فرمان فرمانده کل قوا، برای تهیه گزارشی از وضعیت شیعیان جنوب لبنان، ۱۴ تیرماه ۶۱، همراه با سید محسن موسوی، کاظم اخوان و تقی رستگار، راه بیروت را در پیش گرفت و ساعت ۱۲:۳۰ ظهر همان روز، به اسارت فالانژیستهای متحد اسرائیل درآمد. ایشان که بعدها براساس شواهد به سرزمینهای اشغالی منتقل شدهاند، همچنان در زندانهای رژیم مجعول صهیون به سر میبرند.