افغانستان 3
بسم الله الرحمن الرحیم
ماموریت جدید طالبان
چرا پس از ۲۰ سال دوباره جهان در حال موافقت با بازگشت طالبان است مگر این گروه بنیاد گرا با داعش چه تفاوتی داشت و دارد. اساس شکل گیری طالبان چه بود و در این چند سال پس از حمله آمریکا با حمایت شورای امنیت و برقراری حکومت جمهوری در افغانستان چه اتفاقی رخ داده که امروز امریکا و کشورهای غربی در حال خروج از افغانستان هستند و کسی بفکر حمایت از ارتش حکومتی نیست که در ۱۸ سال گذشته در افغانستان مستقر، تجهیز و آموزش داده شدهاست.
🔸بیچاره افغانستان که بازیچه دست نیروهای منطقهای و جهانی شده است. پر واضح است که طالبان بعنوان یک گروه بنیادگرای اسلامی و تندرو از سوی عربستان حمایت می شود. گویا امریکا و عربستان نقش و ماموریت جدیدی برای طالبان در افغانستان در نظر گرفتهاند که اینچنین در حال قدرت گرفتن است و شهرها و ایالات افغانستان را یکی پس از دیگری فتح می کند و کسی کوچکترین کاری به آنها ندارد. گویا توافقی پشت پرده برای همسایه شدن افغانستان طالبانی با ایران صورت گرفته است.
🔸طالبان خطر بالقوه ایست که ایران را تهدید می کند. اگر طالبان بر افغانستان مسلط شود و امارت اسلامیش را تشکیل دهد بزودی نوبت رویاروییش با ایران خواهد رسید. ایرانی که اکنون مدعی ارتشی قوی است و در منطقه جنگهای نیابتی راه اندازی می کند اگر با طالبان هم مرز شود به سادگی آسیب پذیر خواهد بود و اگر در مذاکرات و چانه زنی های سیاسی منطقه ای کوتاه نیاید می تواند نقش حوثی های یمن در مقابل عربستان را برای ایران پیاده نماید بزودی سیل سلاحها ، تجهیزات و ادوات نظامی سنگین از سوی عربستان بسوی طالبان برای رویارویی با ایران روانه خواهد شد.
🔸شکل تسلط طالبان بر استانها که تقریبا تمام ولایات همجوار ایران را تسخیر کرده و هنوز به کابل کاری ندارد خود می تواند دلیلی بر این ادعا باشد که احتمالا چراغ سبز داده شده به طالبان تسلط بر کل افغانستان و کابل نیست بلکه طالبان ماموریتی دیگر دارد. در نظر داشته باشیم جنگ طالبان با ایران می تواند نیرو و توان هر دو طرف را به خود مشغول کرده و در گذزر زمان هر دو را تضعیف نماید. گویا نسخه جدید آقای بایدن برای ایران بازگشت به برجام با درگیر کردن ایران به جنگی دیگر اینبار در شرق است تا شرارت و ماجراجوییش را مهار کند.
🔸ساده لوحی برخی سیاستمداران ایرانی در برخورد با طالبان و پذیرش آنها بعنوان امارت اسلامی در نوع خود بی نظیر است. متاسفانه سیاستمداران ما هنوز از تاریخ درس نگرفتهاند و نمی دانند وجود یک همسایه بنیاد گرا و تندرو که به مردم خودش رحم نمی کند چقدر می تواند برای ایران خطر ناک باشد.
🔸جز آنچه گفته شد هیچ توجیه و دلیل دیگری برای بازگشت طالبان به این شکل رسوا ، ناگهانی و بی تفاوتی جامعهی جهانی نمی توان یافت. حتی شورای امنیت سازمان ملل متحد سکوت مرگ آوری کرده است. کاملا مشخص است که توافقاتی جدید صورت گرفته است. باید منتظر نشست و دید چه تحولاتی در منطقه رخ خواهد داد.