شهید حسن باقری (72)
بسم الله الرحمن الرحیم
او میدید که یگانهای ارتشهای کلاسیک دنیا، چقدر از این بابت رنج میبرند. به دنبال این بود که از موارد اداری یگان کم کند و آن را در یگان مادر متمرکز کند. گردان و تیپ را تا آنجایی که امکان دارد تاکتیکی و ورزیده بار بیاورد.
نوآوری و خلاقیت در کمیت و کیفیت یگانهای رزم سپاه باز مورد تأکید ایشان است و بطور مرتب در هر عملیات میآمد و این را تجدید نظر میکرد و به تکمیل اینها میپرداخت.
وقتی ما دقت میکنیم روی ویژگیهایی که به عنوان اصول سازمان رزم، شهید حسن باقری از آنها یاد میکند به این نتیجه میرسیم که اینها، نتیجه ماهها کار عمیق بود که نیروهای سپاه در خطوط متعدد پدافندی و آفندی کسب کرده بودند؛ انسانی بسیار پرجنب و جوش و اینطور نبود که بسنده بکند به مأموریت و آن پست و مسئولیتی که در اختیار دارد. درباره کادر یگانهای سازمان رزم سپاه خیلی کار میکرد. برای فرمانده گردان، فرمانده تیپ، فرمانده لشکر تلاش زیادی میکرد.
باز این نکته را اینجا عرض کنم شاید تا به حال کسی نگفته است بسیاری از فرمانده لشکرهایی که به شهادت رسیدند اینها انسانهایی بودند که شهید باقری اینها را کشف و معرفی کرد و از فرماندهی کل سپاه برای اینها حکم گرفت. وقتی از او سؤال میکردم که به چه دلیل مثلاَ شهید خرازی یا شهید زینالدین باید فرماندهی لشکر باشند، ساعتها دفاع میکرد. میگفت به این دلیل که اینها قدرت، توانایی و کارایی دارند. در دفتر یادداشتهای او که بطور روزانه این خصلت خوب را داشت که همه موارد را یادداشت میکرد الان اینها موجود است.
بنابراین باید در زندگینامه او به این امر مهم به صورت یک مأموریت برجسته توجه بشود و به نقش شهید حسن باقری در سازمان رزم سپاه، تمام و کمال پرداخته است.