حضرت زینب 2
بسم الله الرحمن الرحیم
⭕️زندگی مؤمنانه به سبک حضرت_زینب سلام الله علیها (بخش دوم و پایانی)
🔶حضرت زینب سلام(س) منظومه ای از فضایل اخلاقی
به راستی حضرت_زینب(س) را می توان به عنوان منظومه ای از فضایل و کمالات_اخلاقی معرفی کرد، کسی که در ابعاد مختلف ارتباط معنوی با خدای متعال، ارتباط با خانواده و خویشاندان و ارتباط اجتماعی و سیاسی در بردارنده زیبای های اخلاقی فراوانی بودند.
💠حیا و عفاف زینبی
🔷یکی از برجستگی های سبک زندگی مؤمنانه برخورداری از اهرم حیا و عفت در زندگی است، حیا و عفت موجب میشود انسان به هیچوجه به خود اجازه ندهد وارد در مناطق ممنوعه و یا به عبارتی ناهنجاری های دینی و اخلاقی شود، کما اینکه در منابع روایی از امام علی(ع) نیز این چنین نقل شده است: «العَفافُ یَصونُ النَّفسَ و یُنَزِّهُها عَنِ الدَّنایا؛[۱] عفّت، نفس را مصون، و آن را از پستیها دور نگه میدارد». حیا و عفاف حضرت_زینب(س) ریشه در سیره و پرورش فاطمی داشت؛ کما اینکه منابع روایی عبارت شگفت انگیزی در خصوص حیای زیبنی نقل کرده اند:
🔷یحیی مازنی در خصوص حیا و عفاف عقیله بنی هاشم این چنین بیان میدارد: مدت مدیدی نزدیک خانه ای که زینب کبری(س) زندگی میکرد، ساکن بودم، ولی به خدا سوگند، نه او را دیدم و نه صدایش را شنیدم. هنگامی که شبانه به زیارت قبر جدّش، پیامبر(ص) میرفت، به گونه ای حرکت میکرد که امام حسن(ع) طرف راست او بود، امام حسین(ع) در طرف چپ ایشان، و امام علی(ع) در پیشاپیش زینب(س) حرکت میکرد، در حالی که شمع و چراغ را خاموش کرده بودند. یک بار علّت این امر را از امام حسن(ع) پرسیدم ایشان فرمودند: می ترسم نظر کسی به خواهرم، زینب(س) بیفتد».[۲]
💠شجاعت و ولایت داری
🔷هرچند عقیله بنی هاشم را به حیا و عفت میشناسند، و تا پیش از حادثه دردناک کربلا چشم نامحرمی به ایشان نیفتاده بود، ولی در فضای بحران زده و ملتهب سال ۶۱ هجری وقتی که در جامعه کوفی، مردی و مردانگی رنگ می بازد و مردان غیرت خود را از دست میدهند و باطل نامردی خود را رو میکنند، زینب_کبری(س) با کمال شجاعت به دفاع از امام زمان خود میشتابد، و در عرصه کارزار با دژخیمان، در مقام پاسداری از حریم ولایت، شجاعانه ایستادگی کرده و نقشه شوم دشمن را برای حذف مرجعیت دینی اهل بیت(ع) نقش بر آب میکند، بطوری که روشنگریهای ایشان در کوفه و شام به خوبی گویای این مطلب است.
پی نوشتها
[۱] تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص ۲۵۶، ح ۵۴۲۰
[۲] عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآیات و الأخبار و الأقوال (مستدرک سیدة النساء إلى الإمام الجواد، ج۱۱-قسم-۲-فاطمةس، ص۹۵۵