قدرت برتر یا قدرت پوشالی(136)6
بسم الله الرحمن الرحیم
رهبران اصلی آمریکا از سالها پیش با مدیریت درست منابع خود و البته منابع دیگر کشورها توانستند از این کشور یک سرزمین رویایی و البته دروغین بسازند، آمریکا در حوزه رسانه و تبلیغات سرآمد تمامی کشورهای جهان است و به همین دلیل حتی کثیفترین کارها را با یک ظاهر زیبا بسته بندی کرده و در ذهن مردم جای میدهد، بخشی از موفقیتهای این کشور نیز به دلیل همین قدرت رسانهای و تبلیغاتی آن است، کشوری که در ظاهر همان سرزمین رویایی و جذاب است که مردم در آن خوشبخت هستند و هیچ غمی ندارند، اما واقعیت چیز دیگری است.
البته قبول داریم که این کشور از جهات مختلف علمی و تحصیلی در سطح بالایی قرار دارد، اما بیش از هر چیز دیگری آمارها و وضعیت مردم این کشور در حوزههای پراهمیتی مانند اقتصادی، حقوق اجتماعی، امنیت اجتماعی و سلامت بهداشت و روان در وضعیت بسیار نامطلوبی به سر میبرد، به طوری که این کشور در گزارشهای سازمانهای حقوق بشر و صلیب سرخ جهانی، در بسیاری از موارد جزو 10 کشور ضعیف در جهان است.
امریکا در سایه قدرت رسانه ای خود موفق شد برترین های سایر کشور ها جذب کند و به اسارت بکشاند تا جایی که بالای 70 درصد تحصیل کرده های دروه های دکترا مهاجر هستند یعنی از خود امریکا نیستند چرا این طور است ؟
بالای 75 درصد مردم امریکا تا پنجم ابتدایی درس خوانده اند چرا این طور است
10 – بیشتر آمریکاییها بدهیهای مالی سنگینی دارند
تقریبا تمامی شهرندان آمریکایی برای خرید از کارتهای اعتباری استفاده میکنند، کارتهای اعتباری در اقتصاد آمریکا، تفاوتهای عمدهای با سراسر نقاط جهان دارد. در این نوع سیستم پرداخت لازم نیست که شما برای خرید هر وسیلهای پول آن را در کارت اعتباری خود داشته باشید، بلکه میتوانید یک محصول را خریده و با توجه به شرایطی مشخص، بعدا پول آن را پرداخت کنید. البته این در ابتدا ایده خوبی به نظر میرسد، اما همانطور که گفته شد این نوع خرید اعتباری شرایطی دارد، سقف خرید بر اساس اعتبار مالی افراد تعیین میشود و شهروندان بر اساس خوش حساب بودن میتوانند از خدمات مالی دیگر مانند وامهای بانکی استفاده کنند.
اما این نوع سیستم پرداخت موجب میشود تا فرهنگ پرداخت در این کشور به شدت ضعیف شود. مردم آمریکا مدام اجناس مختلفی را خریداری میکنند تا این که از شدت بدهی به دردسر افتاده و حال یا خود یا از طریق قانون و مجازات باید مقدار بدهی را پرداخت کنند. این سیستم اقتصادی خرید بدون پشتوانه موجب شده تا شهروندان آمریکایی به طور میانگین حدود 38 هزار دلار بدهی داشته باشند. این رقم برای بخش اعظمی از جامعه آمریکا، بسیار بزرگ و غیر قابل جبران است. بر اساس تحقیقات جدید، مردم آمریکا بیش از 4 تریلیون دلار بدهی دارند، به همین دلیل است که کلا کشور آمریکا یکی از بدهکارترین کشورها در دنیاست. نکته جالب آن است که بسیاری از این بدهی به شرکتهای غیرآمریکایی که در بازار این کشور فعال هستند، تعلق دارد. البته قسمت فاجعهبار ماجرا آن است که رقم بدهی مردم آمریکا با رشد 17.4 درصد در حال افزایش است. در واقع آمریکایها با بدهی به دنیا میآیند، با بدهی زندگی میکنند و براثر بدهی میمیرند.