سردار شهید قلنبر(1)
بسم الله الرحمن الرحیم
عمار گونه (1)
نام حمید قلنبرنام فرزندمحمد متولد 1339/5/5 هاشم آبادشهر ری تحصیلات دیپلم تاریخ ازدواج 1358/1/14ثمره ازدواج یک دخترآخرین مسئولیت مسئولیت واحد اطلاعات منطقه ششم سپاه تاریخ شهادت 1360/6/2نحوه شهادت ترور توسط منافقین
شهید قلنبر در مرداد ماه 1339 ،در خانوادهای تهیدست در جنوب شهر تهران چشم به جهان گشود.نه ساله بود که پدرش بدرود حیادت گفت و سرنوشت حمید بسان بزرگانی رقم خورد که قلههای ترقی را با تلاش و همت فتح کردهاند.
دوران ابتدایی تحصیل را در زادگاهش به پایان برد و برای گذراندن دوره متوسطه وارد دبیرستان البرز تهران شد . در سال 1357دیپلم گرفت و در همان سال در رشته حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران پذیرفته شد . اما او جگیری مبارزات ملت مسلمان ایران موجب شد که تحصیل را رها کند و به فعالیت سیاسی و انقلابی بپردازد.
شهید قلنبر در دوران پیش از انقلاب
عشق به آموختن و آموزاندن از همان دوران کودکی و نوجوانی در رفتار حمید به چشم میخورد و تفاوت جوهره او را با دیگر همسالانش نشان میداد . همه کسانی که دوران پیش از انقلاب زندگی او را به یاد دارند و نیز آنهایی که پس از انقلاب با وی حشر و نشر داشتهاند ، اذعان میکنند که قلنبر تلاش میکرد تا هر چه بیشتر بیاموزد و اندوختههایش را به دیگران نیز بیاموزاند . در کسب مراتب معنوی نیز چنین بود ، و پیوسته میکوشید تا دوستانش را به وادی معنویت بکشاند.
در نوجوانی به هنگام غروب زیلویی بر میداشت و به پارک رو به روی خانهشان میبرد، دوستانش را جمع میکرد و آنچه را از قرآن در مکتب خانه آموخته بود به آنان نیز آموزش میداد، حتی از پول توجیبیاش برای آنها توپ فوتبال میخرید تا اوقات فراغتشان را پرکنند. در دوران دبیرستان نیز دانش آموزی برجسته و کوشا و نمونه بارز یک جوان مذهبی بود . او شعور سیاسی و عمق پایبندیاش را به باورهای دینی در همین دوره به نمایش گذاشت . انشاهای او همه نیشدار و کنایهآمیز بود . در نوشتههایش طاغوت و طاغوتیان را در چهره جغد و کرکس مجسم میساخت ، از ستم و دادگیری سخن به میان میآورد و جای تازیانه بیداد را برگرده عدالت نشان میداد . او دنیای تهی از عدالت را به قفسی تشبیه میکرد که آزادی پرندگان در آن سلب میشود .
از همان دوران کودکی و نوجوانی با قرآن کریم انس و الفت داشت و روح حقیقت جویش را از کوثر معارف این کتاب الهی سیراب میساخت. مطالعه نهجالبلاغه ، صحیفه سجادیه و مفاتیح الجنان بیش از هر کتاب دیگری اوقات فراغت آن بزرگوار را پر میکرد . بسیار اهل مطالعه بود و به مسائل فلسفی علاقه خاصی داشت . از اینرو کتابهای استاد شهید ، مرتضی مطهری ، را مورد مطالعه عمیق قرار داد و به خوبی فرا گرفت . دستنوشتههای به جا مانده از او حکایت از ژرفای اندیشه فلسفیاش دارد . آرزو داشت که روزی به حوزه علمیه قم راه پیدا کند و فقه را فرا بگیرد، اما ادبیات عرب را نه!
روحش شاد کسی حمید را نشناخت